Galaksens profil


Galaksen består af ca. 80 vuggestuebørn og 150  børnehavebørn fordelt i to 0-4 års huse og et Storbørnshus. Alle huse er beliggende på samme matrikel. Selvom vi er en stor daginstitution, oplever børn og voksne trygge og nære fællesskaber i hver af de små afdelinger, samtidig med vi prioritere et tæt samarbejde på tværs af stuer og huse.  

Vores huse:

Solstrålen 0-4 års hus

Kometen 0-4 års hus

Stjerneskuddet 4-6 års hus

Multihuset

At være en stor daginstitution betyder ligeledes, at vi har mulighed for at tilbyde byens bredeste åbningstid og som den eneste institution i Vejle, tilbyder vi aftenpasning til de forældre som arbejder uden for den normale åbningstid. I aftenpasning skaber vi rammerne for hjemmelig hygge i trygge omgivelser med voksne, som de kender fra hverdagen.  

Galaksen har i år 2020 gennemgået en stor renovering, så vores huse fremstår lyse, rummelige og med forbedringer af vores læringsmiljøer inde, såvel som ude. 

Galaksen er beliggende tæt ved skov, strand, by og ligger samtidig tæt ved E45, så de forældre der bor eller arbejder uden for Vejle har nem adgang til institutionen.

I Galaksen har vi vores egen eventyrbus, hvilket betyder at dit barn oplever, og får et bredt kendskab til Vejle omegn både kulturelt og naturmæssigt.

Der udover har vi vores eget kolonihavehus, hvor børn og voksne bruger tid på at lege og udforske naturen.   

I vores Multihus er skabt et ”univers” af læringsrum med forskellige BØRNE LABS. Disse giver plads til både større og mindre grupper kan fordybe sig i enten vores sproglab, musiklab, natur- og sciencelab eller sanselab, hvor diverse redskaber er til rådighed for at understøtte børnenes viden og læring.

Galaksen er et højkvalitetsdagtilbud som har ca. 70 engageret og faglig kompetente medarbejdere. Vi arbejder hver dag for at skabe de bedste rammer og forudsætninger for, at alle børn trives, udvikles og lære gennem stærke og inkluderende fællesskaber. Vores pædagogiske praksis tager afsæt i børneperspektiver og medinddragelse med legen og den legende tilgang som grundlæggende fundament.

Yderligere beskrivelse af vores pædagogiske grundlag ses i afsnittet "pædagogisk læreplaner".