Køkken

    Galaksens værdier i forhold til vores madkultur:

    • Vi følger sundhedsstyrelsens retningslinjer 100 % - og holder øje med ændringer, tilføjelser og "advarsler", og melder ud og retter til, hvis der kommer nyt på dagsordenen.
    • Det sættes på Day-Care,
    • Vi er p.t. oppe på omkring 90 % økologi i Galaksen.
    • Vi laver frisk og hjemmebagt brød hver dag.
    • Friske råvarer hvor næsten alt vores mad bliver lavet fra bunden.
    • Har stort fokus på "madspild".

    Galaksens madkultur i det pædagogiske arbejde:

    • Vores madplaner ligger på Day-Care, hvilket betyder at forældre kan forberede børnene på, hvad de skal have, men også efterfølgende snakke med dem om, hvad de har fået.
    • Vi sørger for at dele de forskellige ingredienser op i små skåle/fade, så børnene får oplevelsen af de forskellige ingredienser.
    • Vi sætter ord på, hvad vi spiser.
    • Børnene smøre selv deres mad og øser op, når de er klar til det, det gør vi for at styrke børnenes finmotorik.
    • Børnene lærer at dække bord, og hjælper med at tage af bordet.
    • Vi sidder i små grupper, og spiser med børnene, hvor den voksne snakker med børnene om eksempelvis maden, hvad de har lavet i vuggestuen/børnehaven, hvad børnene har oplevet i weekenden eller bare det, der optager børnene. Her styrker vi barnets evne til at vente på tur, lytte til andre, udtrykke sig verbalt, og ikke mindst give børnene oplevelsen af at være betydningsfuld i et fællesskab.

    Spisetider i Galaksen:

    • Fra kl. 6.00 - 7.00 - serverer vi morgenmad i Galaksens morgenåbning i Kometen.
    • Omkring kl. 9.15 får børnene lidt let formiddagsmad.
    • Omkring kl. 10.45 - spiser vuggestuerne frokost.
    • Omkring kl. 11.00 - spiser børnehaverne frokost.
    • Omkring kl. 13.30 - får børnene lidt let eftermiddagsmad.
    • Omkring kl. 16.00 - får børnene lidt brød.